Una cançó solidària que porta per títol “Happy siphal” ha estat la protagonista del projecte educatiu i solidari a nivell nacional que ha llançat HAPPY SIPHAL a través de PROESO, i des de la xarxa PROESO HAPPY SIPHAL. La cançó va ser estrenada en commemoració del dia Internacional de la televisió i la ràdio a favor de la infància promulgat per Unicef. PROESO és una associació sense ànim de lucre de docents d’educació musical de la Comunitat Valenciana que, juntament amb l’ONG BUSF, (Bombers Units Sense Fronteres), ha creat la plataforma virtual anomenada happysiphal.proeso.org amb la intenció de dur a terme projectes destinats a ajudar als nens més necessitats i desfavorits per catàstrofes naturals.
[vimeo 196316887 w=640 h=360]
PROESO ja va col·laborar en el primer projecte de HAPPY SIPHAL en Nadal de 2015, i ho ha tornat a fer aquest nadal cantant en directe, el passat 9 de desembre, simultàniament en 38 centres aquesta cançó, “Happy Siphal”, (nom del primer orfenat de Kàtmandu que va rebre l’ajuda d’aquesta plataforma). Els Centres de diferents localitats i províncies (Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona i Còrdova) van mostrar al pati o el saló d’Actes, el producte final d’un projecte treballat a través de la metodologia d’Aprenentatge Servei (ApS) per a l’educació global i la cooperació internacional.
Tmex.es va presenciar el bell moment de la interpretació que van realitzar els alumnes en l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, adherit a la Xarxa de Centres Educatius i Solidaris PROESO-HAPPY SIPHAL. El cor de l’Institut participa en projectes didàctic-musicals de PROESO des de fa 8 cursos. El tema la composició del qual ha estat a càrrec de Teodoro Aparicio, actual director musical de PROESO, ha servit per unir als alumnes dels diferents centres i a persones de diferents àmbits, amb una inquietud comuna: ajudar els més desfavorits en circumstàncies agreujades per l’efecte d’una catàstrofe natural. En aquests últims mesos estan conjuminant forces per recaptar fons amb l’objecte d’ajudar després de la catàstrofe provocada per l’huracà Mathew, a Haití, el passat mes d’octubre.
———–
Una canción solidaria que lleva por título “Happy siphal” ha sido la protagonista del proyecto educativo y solidario a nivel nacional que ha lanzado HAPPY SIPHAL a través de PROESO, y desde la red PROESO HAPPY SIPHAL. La canción fue estrenada en conmemoración del día Internacional de la televisión y la radio a favor de la infancia promulgado por Unicef. PROESO es una asociación sin ánimo de lucro de docentes de educación musical de la Comunidad Valenciana que, junto con la ONG BUSF, (Bomberos Unidos Sin Fronteras), ha creado la plataforma virtual llamada happysiphal.proeso.org con la intención de llevar a cabo proyectos destinados a ayudar a los niños más necesitados y desfavorecidos por catástrofes naturales.
PROESO ya colaboró en el primer proyecto de HAPPY SIPHAL en Navidad de 2015, y lo ha vuelto a hacer estas navidades cantando en directo, el pasado 9 de diciembre, simultáneamente en 38 centros ésta canción, “Happy Siphal”, (nombre del primer orfanato de Katmandú que recibió la ayuda de esta plataforma). Los Centros de distintas localidades y provincias (Alicante, Valencia, Castellón, Tarragona, Barcelona y Córdoba) mostraron en el patio o el salón de Actos, el producto final de un proyecto trabajado a través de la metodología
de Aprendizaje Servicio (ApS) para la educación global y la cooperación internacional.
Tmex.es presenció el bello momento de la interpretación que realizaron los alumnos en el IES Berenguer Dalmau de Catarroja, adherido a la Red de Centros Educativos y Solidarios PROESO-HAPPY SIPHAL. El coro del Instituto participa en proyectos didáctico-musicales de PROESO desde hace 8 cursos. El tema cuya composición ha corrido a cargo de Teódoro Aparicio, actual director musical de PROESO, ha servido para unir a los alumnos de los distintos centros y a personas de diferentes ámbitos, con una inquietud común: ayudar los más desfavorecidos en circunstancias agravadas por el efecto de una catástrofe natural. En estos últimos meses están aunando fuerzas para recaudar fondos con el objeto de ayudar después de la catástrofe provocada por el huracán Mathew, en Haití, el pasado mes de octubre.